Bağ Bağlama Makinesi Nedir, Nasıl Kullanılır?

Bağcılığı özetleyecek olursak; asmaların fidanları aşı, daldırılmış olma, çelik ya da tohum şeklinde üretilmektedir. Bu yöntemler arasında en çok tercih edilen asma yöntemi aşılamadır.

Asmaların içlerinden seçilmiş olan anaç asla kalem ile aşılanmalı, bağlanmalı ve belli bir süre kök salması için bırakılmalıdır.

Kök salan asma ya da asmalar önceden ayarlanmış ve belirlemiş olan çukurların iç kısmına yerleştirilir. Fidanların dikilmesinden yaklaşık 5 sene sonra asmalar meyve vermeye başlayacaktır.

Bağcılık nasıl yapılır diyorsanız; asmalarda dallar ile gövdelerin bakımlarının yapılması gerekmektedir.

Bakım işlemi budama olarak yapılır ve iki farklı çeşidi bulunur. Kuru budama güz sezonunun bitiminde yapılır. Asmaların bolca meyve vermesini sağlamak için yapılan budama çeşididir.

Yeşil budama ise asmaların büyümesi ve yapraklanması ile yapılmaktadır.

Genel olarak asmaların kök kısımları her daim zararlı olan otlardan ve canlılardan korunmalıdır. Bir yaz boyunca asmaların kök kısımlarının toplam 4 kez boyunca çapalanması gerekmektedir.

Asmaların böcek, pire ve diğer zarar verebilecek etkenlerden korunması için ilaçlama yapılması gerekmektedir.

Bağ Bağlama Makinesi Nedir?

Bağlarınızı kolayca bağlamak, bitkilerinizin gelişimini doğru sağlamak için kullanılan pratik bir üründür.

Sağlamlığı ve pratikliği ile bağ, fidan, asma ve bitki bağlamada size kolaylık sağlayacak. E-Bağcı bağ ve bahçelerde en kullanışlı ürünleri size sunuyor.

Bağ ve bahçecinin dostu. Hızlı ve doğru bağ bağlama işlemleri için pratik kullanabileceğinizbağlama makineleri için tıklayınız.

Bir yanıt yazın

Tüm Kategoriler