Angeleno Erik Fidani · 3 Yasinda Asili 120-150cm Tüplü
İri ve tadından yenmeyen erik üretimi için gerekenlerin tümünü sizin için sunuyoruz.
Angeleno Erik Fidani ve diğer fidanları iş ortağımızın sitesi için butona tıklayıp oradan satın alabilirsiniz.
Açıklama
Angeleno Erik Fidani hakkında detaylı bilgi inceleyiniz.
- Güçlü, yarı yaygın ve yüksek verimlidir.
- Erik çeşitleri arasında büyük çeşitlerden biri olarak kabul edilir.
- Alttan ve üstten basık yuvarlak şekilli, orta çizgisi belirgin, çiçek çukuru sivri, meyve şekli asimetrik, mor kabuklu ve beneklidir.
- Meyve eti sarı renkte ve dayanıklıdır, çekirdeğinden kolay ayrılır.
- Soğuk hava tesislerinde Şubat-Mart ayına kadar depolanabilir
- Ayrıca hasat geciktirildiği taktide lezzet kalitesi artar.
TOZLAYICISI
Santa Rosa, Angeleno çeşitleridir.
GÜBRELEME
Meyve ağacını gübrelerken verilecek olan gübreyi ağacın taç iz düşümlerine atılmalıdır. Belirli dönemlerde toprağı organik maddece zenginleştirmek için toprak düzenliyici ,organik gübre ve diğer organik gübreler tamamen yanmış gübreler kullanılmalıdır.
İKLİM
Erik türlerinin iklim istekleri birbirinden farklıdır. Can erikleri ılıman iklimde, Avrupa erikleri kışı daha soğuk geçen soğuk ılıman iklimde, Japon erikleri ise kışı soğuk geçmeyen ılıman veya sıcak ılıman iklimlerde en iyi şekilde yetişir. Eriklerde açmış çiçekler –2,2 ile –0,6 C’ ye dayanabildiği hâlde, genç meyveler –1,1 ile –0,6 C’de zarar görmektedir.
TOPRAK İSTEKLERİ
Erikler toprak bakımından orta derece seçici olarak kabul edilir. En uygun topraklar humuslu, besin maddelerince zengin, yeterli neme sahip sıcak topraklardır. En uygun toprak pH’ı 6,5’tir.
DİKİM
- Dikim aralığı 4×5, 5×5, 6×6 veya 7×7 metredir.
- Fidanlar 1 veya 2 yaşında olmalıdır.
BUDAMA
Can ve Japon erik çeşitleri genellikle yayvan büyüme eğiliminde olduklarından bunların ağaçlarına goble şekli daha uygun gelmektedir. Avrupa erikleri ise daha çok dik ve yayvan geliştiklerinden bunlara da değişik doruk dallı şekil verilmelidir. Erik ağacında ürün bir önceki sene oluşmuş dallarda meydana geldiği için her yıl ürün budamasına gerek yoktur. Ürün budaması daha çok dal seyreltmesi, kurumuş ve obur dalların çıkarılması şeklinde yapılır.