Amasya Elma Fidanı – Tüplü, 3 Yaşında, Aşılı, 120-150cm

Amasya elması ülkemize has çok sevilen bir meyvedir. Telli bağlama sistemi ile üretimi gittikçe artmaktadır. Meyvesi orta irilikte, kabuğu ince, sert, güneş gören yüzü koyu, diğer tarafları açık kırmızıdır.

Amasya elma fidanı ve diğer fidanları iş ortağımızın sitesi için butona tıklayıp oradan satın alabilirsiniz.

  • Bu ürün kargoya 2-3 iş gününde teslim edilir.
  • 9 aya varan taksit fırsatı ve havale seçeneği!
  • Sorunsuz ve Kolay bir şekilde İade & Değişim yapabilirsiniz.
Kategori: Etiket:

Fidancılar'dan Satın Al

Açıklama

Amasya Elma Fidanı Detaylı Bilgileri

Amasya elma fidanı ile ilgili detaylar aşağıdaki gibidir;

  • Amasya elma ağacı orta kuvvette büyür, yayvan bir taç yapar.
  • Amasya elması orta irilikte, kabuğu ince, sert, güneş gören yüzü koyu, diğer tarafları açık kırmızıdır.
  • Elmanın eti hafif kırmızımsı ve beyaz, tatlı, sulu, yeme olumunda gevrek ve kokuludur.
  • Eylül’ün ikinci haftasında toplanır.
  • Amasya elma ağacı bir yıl çok meyve verir bir yıl dinlenir.
  • Mutlak periyodisite gösterir.
  • Meyveleri uygun koşullarda mayıs ayına kadar saklanır.

Amasya Elma Tozlayıcısı

Amasya elma ağacı fidanının tozlayıcıları: Starking Delicious, Golden Delicious, Beacon ve Granny Smith çeşitleridir.

Amasya Elma Fidanı Bakımı

Amasya Elmasının Gübrelenişi

Amasya elma ağacını/fidanını gübrelerken; gübre ağacın taç iz düşümlerine atılmalıdır. Belirli dönemlerde toprağı organik maddece zenginleştirmek için toprak düzenleyici, organik gübre ve diğer organik gübreler tamamen yanmış gübreler kullanılmalıdır.

İklimi

Amasya elması ılıman, özellikle soğuk ılıman iklim meyvesidir. Elma kış dinlenmesine en fazla ihtiyaç duyan meyve türüdür. Soğuklamasını giderememiş elma ağaçlarında yaprak gözleri sürmez ve ağaç çıplak kalır. Elma yüksek yaz sıcağından da hoşlanmaz. Sıcaklık 40°C’nin üzerine çıktığı zaman büyüme durur, daha yüksek sıcaklıklarda ise zararlanma görülmeye başlar.

Toprak İstekleri

Elma genellikle bir çok toprak tiplerinde başarılı sonuç verir. Elma yetiştiriciliği için en iyi topraklar optimal olarak 6.0-6.5 pH ve içerisinde normal kireci ve yeteri kadar humus ve nemi bulunan tınlı, tınlı-kumlu veya kumlu-tınlı geçirgen topraklardır.

Dikimi

Kuvvetli gelişen çeşitler aşılandığında verilecek dikim aralıkları 3.5m x 6m, spur çeşitler aşılandığında ise toprağın verimliliğine göre 3m x 4.5m veya 3m x 5m olmalıdır.

Budaması

Ağaçlar tabi hâllerinde büyürlerse bol meyve verirler. Yalnız meyve kalitesi düşük olur. Kısa zamanda da verimden düşer, taç kısımları karmakarışık olur. Böyle ağaçlara teknik müdahaleler çok zorlaşır. Bu sebeple budanmaları gerekir. Meyve ağaçlarına budama genellikle iki dönemde yapılır:

Kış Budaması: Meyve ağaçlarında öz suyun yavaşladığı uyku devresinde yapılan budamadır. İklimi mutedil olan bölgelerde yaprakların dökülmesinden itibaren, ilkbaharda vegetatif faaliyetin başlamasına kadar geçen süre içerisinde yapılır. Eğer bölgede kışın iklim sert geçiyorsa kış donları bittikten sonra budamaya başlanır. Budamaya ağaçlarda tomurcukların patlamasıyla son verilir.

Yaz Budaması: Yaz boyunca meyve ağaçlarında yapılan uç alma, bükme, eğme, bağlama, gibi işlemlerin tümüdür. Bu budamada ağaçlarda asla kesim yapılmaz.

Tüm Kategoriler